Найважливіший для печінки продукт – це цибуля. Про її корисні властивості розповіла терапевт Олена Єгорова.
«Для профілактики захворювань печінки через день необхідно вживати свіжу зелену цибулю – 20-30 г. Свіжу – краще, але і в готовому вигляді теж можна. Цибуля – чудовий помічник хворій печінці», – почала фахівець.
«Найчастіше порушення роботи печінки виникають через те, що у людей «квітне і пахне» атеросклероз. А що таке атеросклероз? Це порушення роботи судин. Цибуля містить у дуже великих кількостях вітамін С, завдяки чому нормалізує роботу судин в організмі і зміцнює судини печінки. Також цибуля – це профілактика вірусних захворювань. А віруси – це першопричина ушкодження судин», – пояснила терапевт.
Окрім того, цибуля активує обмін речовин, сприяє очищенню крові, стимулює процеси травлення і виводить з організму зайву рідину.
Якщо у вас болить голова, спробуйте понюхати сиру цибулю замість того, щоб ковтати таблетки. Багатьом це допомагає.
Читайте також: Як визначити хвороби за вподобаннями у їжі?
Більше – у відео: