Як заквасити овочі без солі?

За живе!

Коли ми квасимо капусту, додаємо в неї багато солі. Цим самим отримуємо продукт з надмірною кількості солі. Як же заквасити капусту і помідори, щоб вони були корисними? З’ясуємо в матеріалі.

соленья

Квасити капусту можна і без солі, так як сама капуста містить в собі мінерали. Сіль можна замінити спеціями, хроном, медом. А мед – це теж консервант, як і сіль.

Що стосується огірків – якщо ви звикли кидати сіль, потрібно додавати її менше. Досить 1,5 столові ложки на 3-х літрову банку. Але додають зазвичай більше, чим шкодять своєму організму.

Читайте також: Чим небезпечні соління?

Якщо вам хочеться солоненького, то спробуйте в свій раціон додати морську сіль, яка дасть вам різноманітність мінералів. Мінерали включають всі реакції у вашому організмі: гормоноутворення, ферменти тощо.

А ось щоб зменшити шкоду маринованих овочів, варто замінити столовий оцет на яблучний або винний. Не вживайте мариновані соління на порожній шлунок або самі по собі. Їх краще їсти з м’ясом або гарніром.

Дивіться у відео: 

 

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля