PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Inphemh5dmUuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Чим небезпечні соління?

За живе!

У матеріалі з’ясуємо, як впливають соління на організм людини і чого в них більше – шкоди чи користі.

соленые огурцы

Директор Інституту раку Олена Колесник розповіла: «Напевно, більше все-таки шкоди. Йдеться про те, що саме від маринованих овочів може виникати рак не тільки шлунку, але і стравоходу. Справа в тому, що до складу маринадів входить оцет. Оцет викликає запальні захворювання шлунку – гастрит. Вживаючи багато цих продуктів, вони призводять до порушень у шлунково-кишковому тракті, які згодом можуть привести і до злоякісних утворень. Смертність від раку шлунку у всьому світі займає третю позицію».

Однак захворіти на рак можливо, якщо тільки їсти соління кожен день. Це буде дратувати шлунок і викликати передракові захворювання.

Більше – у відео: