Скільки днів можна зберігати олів’є?

За живе!

У багатьох сім’ях без салату «Олів’є» не обходиться жоден Новий рік! Більше того, цієї закуски залишається так багато, що вистачає ще на кілька днів бенкету, і багато господинь цьому тільки щасливі. Скільки днів насправді можна зберігати цей салат і чому? Дізнайтеся в матеріалі.

Читайте також: салат олів’є – класичний рецепт на Новий рік 2017

Експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко зазначила: «Термін придатності олів’є всього 12 годин. А все тому, що це м’ясний салат, та ще й з майонезом. Довго ця страва не стоїть, так як в ній бурхливо розвиваються хвороботворні бактерії, незалежно від місця зберігання».

З холодцем та ж сама ситуація. «Більшість людей зберігають його тижнями, але їсти холодець неможна вже після 36 годин з моменту приготування. Желеподібна маса з колагеном, тобто бульйон, – ідеальне середовище для будь-яких мікроорганізмів. Саме на живильному бульйоні вирощують бактерії в лабораторіях», – зазначила Олена Сидоренко.

84

Винні у цьому цвілеві гриби, які не бояться кип’ятіння і завжди є в грунті. Багато бактерій з групи ентеробактерій або кишкова паличка можуть потрапити в салат до його готування і там розвинутися. І не важливо, де ви його зберігаєте: в холодильнику чи поруч з батареєю… Він уже заражений і в живильному середовищі кількість бактерій стає все більше.

Читайте також: Чи здатний гіпноз лікувати хвороби?

Любов до триденного Олів’є або тижневого холодцю загрожує отруєнням з діареєю і нудотою. Вживання несвіжих салатів може привести до токсикоінфекції або до харчових токсикозів, коли до поносу і блювоти додаються головний біль, слабкість, зневоднення і важка загальна інтоксикація. У гіршому випадку це може закінчитися дизентерією, холерою і сальмонельозом, які в Україні – не рідкість.

Дивіться у відео:

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля