Харчові добавки: чи шкідливі Е-шки?

За живе!

Більшість людей під час покупки тортиків або інших привабливих продуктів в магазині ретельно читають склад, щоб в ньому не виявилося тієї самої небезпечної «Е-шки». Чи справді ця харчова добавка настільки небезпечна, як ми звикли думати?

fullsize

Експерт Всеукраїнської Екологічної Ліги Олексій Ситник розповів: «Справа скоріше не в торті. А в тому, що серед харчових добавок якої всі активно бояться, не що інше, як скорочення – від слова «ЄВРО»».

nz1.ru_e-shki-9-vrednyh-pischevyh-dobavok-kotorye-luchshe-ne-upotreblyat_6

Саме так 66 років тому Європейська комісія з харчових добавок вирішила позначати хімічні сполуки, що містяться в продуктах харчування. А все тому, що їх повні назви займали так багато місця, що не вміщалися на етикетках. Так і з’явилася на світ горезвісна «Е-шка», яка є дозволеною в Європейському союзі харчовою добавкою».

Читайте також: Як не допустити появу небезпечних мікробів у квартирі?

Дійсно, серед армії харчових добавок, яка налічує 500 різновидів «Е-шек», трапляються особливо небезпечні екземпляри. Але 90% – абсолютно нешкідливі, а 50% з них навіть корисні!

Дивіться у відео: