PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Inphemh5dmUuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Які харчові добавки здатні протидіяти раку?

За живе!

Ми вже переконалися в тому, що «Е-шки» можуть бути не тільки безпечними, але й корисними. Більше того, деякі харчові добавки здатні надавати протиракову дію! Які саме? Дізнайтеся в матеріалі.

get_img

Експерт Всеукраїнської Екологічної Ліги Олексій Ситник пояснив: «Деякі харчові добавки здатні навіть надавати протиракову дію, такі, наприклад, як куркумін».

Це чудодійна речовина під цифрою «Е100». Зазвичай її додають в гірчицю, цукерки, десерти, печиво, чіпси, збірні приправи, сухі супи. Але найголовніше, що крім своїх фарбувальних властивостей куркумін сприяє поліпшенню пам’яті, очищенню кровоносних судин, виведенню токсинів і зупинки росту ракових клітин.

mostarda

Читайте також: Харчові добавки: чи шкідливі Е-шки?

Такими ж властивостями володіють і консерванти – низин і барвник биксин.

«У всякому разі, вчені Мічиганського університету довели, що низин вбиває ракові клітини з ефективністю 80%, а биксин захищає від раку шкіри. Причому і той, і інший додаються в такі продукти харчування, як цукерки, жуйки, сири і навіть торти», – розповів експерт.

Більше – у відео: