Рак стравоходу: причини виникнення

За живе!

Дізнайтеся, які бувають причини виникнення раку стравоходу, в матеріалі.

ахалазия1

Іранські медики провели експеримент, в якому брали участь 300 осіб з діагнозом «рак стравоходу» і 571 здорових людей. Кожен учасник щодня випивав більше літра чорного чаю. В результаті з’ясувалося, що вживання гарячого чаю (65-69 ° С) в 2 рази підвищує ризик утворення раку стравоходу, а дуже гарячий чай (вище 70 ° С) прискорює прогрес хвороби у 8 разів! Автори дослідження прийшли до висновку, що провокувати страшне захворювання може «термічний опік» – він травмує епітелій стравоходу.

Читайте також: Корекція вух: з якого віку можна проводити?

Рак стравоходу досить поширений і займає 6-е місце серед онкологічних захворювань. За статистикою, на нього частіше хворіють чоловіки старше 50 років (до 80% випадків через схильність до шкідливих звичок). Але і в 40, і в 30 років можна отримати такий діагноз! Щорічно в Україні реєструється близько півтори тисячі випадків захворювання на рак стравоходу. Смертність, на жаль, на тому ж рівні.

рак пищевода

Гарячі напої – один з факторів, що викликають рак. Основні ж – куріння і зловживання алкоголем. Куріння збільшує ризик виникнення раку стравоходу в 2-4 рази. Алкоголь – до 12 разів.

Також у групі ризику ті, хто любить маринади, гостру їжу і переїдає. Тому що все це провокує часту печію. А це теж агресивний чинник для стравоходу.

Більше – у відео:

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля