Чому не можна пити дуже гарячі напої?

За живе!

Збираючись на роботу, важливу зустріч або будь-яку іншу заплановану подію, ми швидко допиваємо чашку гарячої кави або чаю, не здогадуючись, чим саме цей поспіх може обернутися для нашого здоров’я… Чому небезпечно пити гарячі напої? Дізнайтеся в матеріалі.

1горячие напитки вызывают рак

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що напої, температура яких вища за 65 ° С, можуть викликати рак стравоходу!

Гаряче – це агресивне, невідповідне за температурним режимом середовище.

Випиту чашку гарячої кави можна порівняти з обгоранням шкіри на сонці. Пам’ятаєте ці відчуття, коли шкіра стає червоною і до неї боляче доторкнутися? Якщо облитися водою 70-ти градусів, буде те ж саме! Це опік першого ступеня. Другого ступеня – це вже пухирі. І ось уявіть, коли ми постійно «поливаємо» стравохід гарячими чаєм або кавою тощо – ми його постійно травмуємо.

горячий чай вызывает раз пищевода

Кожна мікротравма стравоходу – це потенційний ризик розвитку раку. Як це відбувається? Гарячий чай і кава обпалюють стравохід. Щоб відновити пошкоджені ділянки, клітини змушені часто ділитися, що саме собою збільшує ризик розвитку онкозахворювання. Адже в якийсь момент у клітці може відбутися збій – і вона стане раковою. Такому ризику піддається кожна людина, яка зловживає гарячим.

Читайте також: Як схуднути без шкоди для здоров’я?

Однозначно, це має бути тривалою звичкою, з якою люди можуть жити роками. Вони можуть навіть не підозрювати, що знаходяться на порозі онкології! Хронічні езофагіти вважаються передраковими захворюваннями. Якщо не лікуватися, продовжувати попередній спосіб життя, виникає ймовірність розвитку раку.

Більше інформації – в відео:

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити сайт -
поставте 3 чесних галочки:

1. Я готовий щомісяця платити за доступ до сайту без реклами:

2.

3. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля