Кращі онкологи країни розповіли, як уберегтися від раку

За живе!

Що потрібно їсти щодня, щоб рак не став поїдати вас? Які суперпродукти обов’язково входять до раціону кращих онкологів країни? Дізнайтеся у матеріалі.

1

Онкохірург Микола Анікусько

Здоров’я грудей цій людині довіряють навіть українські зірки, адже на рахунку лікаря сотні врятованих жінок. Він винайшов навіть кілька власних методів лікування раку молочної залози.

«У нас в холодильнику завжди є цибуля. Справа в тому, що в цьому продукті містяться природні антиоксиданти, селен, які допомагають вбити ракові клітини. Якщо щодня з’їдати хоча б половинку свіжої цибулини, то можна на 50% знизити ризик виникнення пухлин молочних залоз і яєчників, шлунково-кишкового тракту, простати», – розповів лікар.

Цибуля, виявилося, – не єдиний продукт від раку, який завжди є в холодильнику у Миколи.

«Пам’ятаєте, коли в санаторіях і лікарнях на ніч видавали по пляшці кефіру? Він є і в нашому холодильнику. Ми постійно щовечора намагаємося вживати кефір або інші молочні продукти, такі як: молоко, сир, натуральний йогурт. Вони містять кальцій і лактобактерії, які мобілізують організм для боротьби з раковими клітинами. Щодня достатньо випивати 1-2 склянки кефіру (1-3% жирності) або йогурту для профілактики раку», – додав онкохірург.

2

Читайте також: Як перевірити воду в домашніх умовах?

Катерина Філоненко, лікар-онколог

«Я намагаюся якомога частіше готувати на обід борщ з бобами і рагу з бобами, тому що ці страви містять достатню кількість клітковини, яка діє як сорбент і також допомагає швидше вивести з організму токсини, які провокують розвиток раку. Боби добре їсти для профілактики раку грудей і органів травлення. Бажано щодня з’їдати одну порцію (175 грам, 3/4 склянки) білої квасолі. Також в нашому холодильнику завжди є томати. Взимку, наприклад, це томатний сік. У томатах міститься рослинний компонент – лікопін, який здатний вбити ракові клітини. Томати потрібно обов’язково піддавати термічній обробці, тоді лікопін краще засвоюється організмом. Він добре захищає від раку передміхурової залози. Потрібно з’їдати десь два томата в день або випивати 1 стакан томатного соку», – зазначила фахівець.

1 а

Олена Манжура, онколог

Стаж лікаря в боротьбі з цим страшним захворюванням колосальний – 19 років! Щорічно Олена консультує тисячі жінок і проводить близько 250 операцій. Пацієнти їдуть до неї звідусіль, адже Олена Манжура може прооперувати навіть без розрізів і рубців.

«Один з продуктів, який постійно є у мене в холодильнику – це капуста. У ній міститься особлива речовина – сульфорафан, яка знищує ракові клітини. Досить щодня з’їдати 150-200 грамів капусти будь-яких сортів. Також від раку в нашому холодильнику є ще один продукт. Це листя салату. Я щодня, коли повертаюся з роботи додому, обов’язково заїжджаю до супермаркету, щоб купити листя салату. У них дуже міститься багато клітковини, яка допомагає виводити з кишечника токсини. Бажано їсти цей продукт щодня і чим більше, тим краще», – повідомила Олена.

Тепер ви знаєте, які дійсно продукти ефективні у профілактиці раку, і в якій кількості їх потрібно вживати, щоб ніколи не почути жахливий діагноз. Внесіть їх у свій щоденний раціон і будьте спокійні, адже завдяки цим продуктам – рак вам не страшний!

Дивіться у відео: