PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
Лучшие онкологи страны рассказали, как защититься от рака | За живе!
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Inphemh5dmUuc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кращі онкологи країни розповіли, як уберегтися від раку

За живе!

Що потрібно їсти щодня, щоб рак не став поїдати вас? Які суперпродукти обов’язково входять до раціону кращих онкологів країни? Дізнайтеся у матеріалі.

1

Онкохірург Микола Анікусько

Здоров’я грудей цій людині довіряють навіть українські зірки, адже на рахунку лікаря сотні врятованих жінок. Він винайшов навіть кілька власних методів лікування раку молочної залози.

«У нас в холодильнику завжди є цибуля. Справа в тому, що в цьому продукті містяться природні антиоксиданти, селен, які допомагають вбити ракові клітини. Якщо щодня з’їдати хоча б половинку свіжої цибулини, то можна на 50% знизити ризик виникнення пухлин молочних залоз і яєчників, шлунково-кишкового тракту, простати», – розповів лікар.

Цибуля, виявилося, – не єдиний продукт від раку, який завжди є в холодильнику у Миколи.

«Пам’ятаєте, коли в санаторіях і лікарнях на ніч видавали по пляшці кефіру? Він є і в нашому холодильнику. Ми постійно щовечора намагаємося вживати кефір або інші молочні продукти, такі як: молоко, сир, натуральний йогурт. Вони містять кальцій і лактобактерії, які мобілізують організм для боротьби з раковими клітинами. Щодня достатньо випивати 1-2 склянки кефіру (1-3% жирності) або йогурту для профілактики раку», – додав онкохірург.

2

Читайте також: Як перевірити воду в домашніх умовах?

Катерина Філоненко, лікар-онколог

«Я намагаюся якомога частіше готувати на обід борщ з бобами і рагу з бобами, тому що ці страви містять достатню кількість клітковини, яка діє як сорбент і також допомагає швидше вивести з організму токсини, які провокують розвиток раку. Боби добре їсти для профілактики раку грудей і органів травлення. Бажано щодня з’їдати одну порцію (175 грам, 3/4 склянки) білої квасолі. Також в нашому холодильнику завжди є томати. Взимку, наприклад, це томатний сік. У томатах міститься рослинний компонент – лікопін, який здатний вбити ракові клітини. Томати потрібно обов’язково піддавати термічній обробці, тоді лікопін краще засвоюється організмом. Він добре захищає від раку передміхурової залози. Потрібно з’їдати десь два томата в день або випивати 1 стакан томатного соку», – зазначила фахівець.

1 а

Олена Манжура, онколог

Стаж лікаря в боротьбі з цим страшним захворюванням колосальний – 19 років! Щорічно Олена консультує тисячі жінок і проводить близько 250 операцій. Пацієнти їдуть до неї звідусіль, адже Олена Манжура може прооперувати навіть без розрізів і рубців.

«Один з продуктів, який постійно є у мене в холодильнику – це капуста. У ній міститься особлива речовина – сульфорафан, яка знищує ракові клітини. Досить щодня з’їдати 150-200 грамів капусти будь-яких сортів. Також від раку в нашому холодильнику є ще один продукт. Це листя салату. Я щодня, коли повертаюся з роботи додому, обов’язково заїжджаю до супермаркету, щоб купити листя салату. У них дуже міститься багато клітковини, яка допомагає виводити з кишечника токсини. Бажано їсти цей продукт щодня і чим більше, тим краще», – повідомила Олена.

Тепер ви знаєте, які дійсно продукти ефективні у профілактиці раку, і в якій кількості їх потрібно вживати, щоб ніколи не почути жахливий діагноз. Внесіть їх у свій щоденний раціон і будьте спокійні, адже завдяки цим продуктам – рак вам не страшний!

Дивіться у відео: